Wild en wijn

  • Geplaatst op
  • Door Ronald Peeters
  • 0

Het jachtseizoen is sinds 15 oktober weer geopend. Supermarktketens (ik noem geen namen) spelen hier handig op in met hun wildweken. Bij Wild wordt bij voorkeur rode wijn gedronken. Vino Tappi ging op onderzoek uit naar de diverse wildsoorten en de bijbehorende wijnadviezen.

Omdat we bij Vino Tappi nog steeds over Toscaanse eenkennigheid beschikken, beperkt ons overzicht zich tot de combinaties de wildsoorten met de Toscaanse wijnen.

Allereerst:
Belangrijk is ook bijvoorbeeld de garnituur. Bij een zoete garnituur smaakt een rode wijn wranger en komt deze niet helemaal tot zijn recht. daarbij past meer een frisse witte wijn. 

Hieronder een kort overzicht:

Haas

Als je hazenpeper maakt, met champignons bijvoorbeeld, en ui, dan past daar uitstekend een Vino Nobile de Montepulciano bij. Zie http://www.vinotappi.nl/rode-wijn/vino-nobile-de-montepulciano/.

Ree & Hert

Bij gerechten met Ree & Hert past een volle rode wijn, zoals de Chianti Classico
Zie http://www.vinotappi.nl/chianti-classico-2010-i-sodi.html

Wild zwijn & Fazant

Bij wild zwijn hoort een zware, krachtige wijn, de Brunello wordt ook wel in dit verband gebracht:
http://www.vinotappi.nl/rode-wijn/brunello-di-montalcino/

 
Vragen of opmerkingen? Ik hoor ze graag.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »