Meerdere keren in de top 3 geëindigd in de World Wine Awards. Mooie dieprode volle wijn voor bij de biefstuk!
Artikelnummer: | VT-IS-CR2016 |
Aantal: | 6 |
De Chianti Classico Riserva wordt uitsluitend geproduceerd alleen met de beste Sangiovese en Canaiolo druiven in de beste jaren.
Druiven: Sangiovese 95% en Canaiolo 5%.
Vinificatie: De wijnbereiding duurt 18-21 dagen in een temperatuur tussen de 28 en de 30 graden Celsius.
Rijping: totaal 2 jaar, verdeeld in 16-18 maanden in kleine eikenhouten vaten en vervolgens middelgrote eiken vaten, gevolgd door 8-9 maanden van rijping in de fles voordat deze op de markt wordt gebracht.
Goed te combineren met: Biefstuk / BBQ vlees
Over I SODI
bewaren: | 6-7 jaar |
Rating: | 88/100 |
jaar: | 2010 |
Streek van herkomst: | Toscane |
Rijping: | 24 maanden |
Druiven soort: | Sangiovese 93%, Canaiolo 7% |
Combinatie met: | biefstuk, geroosterd vlees |
Vino Tappi Smaakprofiel: | Medium tot well done |
Eigenschappen: | Eerst tabak & drop associatie. Daarna stevige smaak met vanille & hout kenmerken. |