I SODI - VIGNA FARSINA 2011, 100% Sangiovese

100% Sangiovese wijn, kleine productie en lange rijping, net als een Brunello maar dan uit de Chianti streek.

€42,95
€38,95 Incl. btw
Levertijd: Voor 13:00 besteld, morgen in huis!
Merk:
Artikelnummer: VT-IS-SAN2011
Aantal: 18

Boerderij locatie: Ten noordoosten van Siena in de gemeente Gaiole in Chianti, de historische locatie voor de productie van Chianti Classico wijn.
Hectare wijngaarden: 12 Ha in totaal.
Oogst: medio/eind oktober, na het plukken van de Sangiovese, in overeenstemming met de microclimatische voorwaarden en de rijpheid van de druiven.
Druiven: Sangiovese 100%.
Het maken van wijn: maceratie 21-25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28 ° - 30 ° C.
Rijping: meer dan drie jaar, waarvan 24-30 maanden in kleine eikenhouten vaten; de wijn is gebotteld
zonder filter, gevolgd door ten minste 6 maanden in fles voordat het op de markt wordt gebracht.
Kenmerken: robijnrode kleur. Op de neus vindt u diepe & elegante aroma's van fruit van de kenmerkende Canaiolodruif. Best geserveerd bij een temperatuur tussen 18 en 20 graden. Lang te bewaren.

Over I SODI

Historie: Opgericht door tweelingbroers Casini, nu zoon Andrea samen met vader en oom (77)
Kenmerken: Agriturismo, hoge kwaliteit/lage productie
Awards: Decanter Award in 2011 voor de Chianti Classico Riserva 2008 en de Chianti Classico 2009
Productie: 90.000 flessen Chianti (incl. Riserva) p.j., 12HA grond

Overige Producten van I SODI
bewaren: 10-20 jaar
Rating: 93 (Vini di Vironelli 2015)
jaar: 2010
Streek van herkomst: Chianti, Toscane
Rijping: Minimaal 3 jaar
Druiven soort: 100% Sangiovese
Combinatie met: Rood vlees, oude kazen
Vino Tappi Smaakprofiel: Well-done
Eigenschappen: Zeer complexe en volle smaak
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »