100% Sangiovese wijn, kleine productie en lange rijping, net als een Brunello maar dan uit de Chianti streek.
Artikelnummer: | VT-IS-SAN2011 |
Boerderij locatie: Ten noordoosten van Siena in de gemeente Gaiole in Chianti, de historische locatie voor de productie van Chianti Classico wijn.
Hectare wijngaarden: 12 Ha in totaal.
Oogst: medio/eind oktober, na het plukken van de Sangiovese, in overeenstemming met de microclimatische voorwaarden en de rijpheid van de druiven.
Druiven: Sangiovese 100%.
Het maken van wijn: maceratie 21-25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28 ° - 30 ° C.
Rijping: meer dan drie jaar, waarvan 24-30 maanden in kleine eikenhouten vaten; de wijn is gebotteld
zonder filter, gevolgd door ten minste 6 maanden in fles voordat het op de markt wordt gebracht.
Kenmerken: robijnrode kleur. Op de neus vindt u diepe & elegante aroma's van fruit van de kenmerkende Canaiolodruif. Best geserveerd bij een temperatuur tussen 18 en 20 graden. Lang te bewaren.
Over I SODI
bewaren: | 10-20 jaar |
Rating: | 93 (Vini di Vironelli 2015) |
jaar: | 2010 |
Streek van herkomst: | Chianti, Toscane |
Rijping: | Minimaal 3 jaar |
Druiven soort: | 100% Sangiovese |
Combinatie met: | Rood vlees, oude kazen |
Vino Tappi Smaakprofiel: | Well-done |
Eigenschappen: | Zeer complexe en volle smaak |